Pár perfektních rad, jak vybrat správný make-up

Články o pleti
Podpořte svoji přirozenou krásu s minerální dekorativní kosmetikou
 
Ano, žena je krásné a smyslné stvoření, ale málokterá z nás žen si může dovolit každodenní peripetie běžného života bez nějaké té menší korekce. Samozřejmě, že nepreferujeme vulgární, ani nikterak přeplácaný a výrazný styl líčení. Máme na mysli pouze podpoření svojí přirozené krásy. Jistě mi dáte za pravdu, že takové zvýraznění Vašich předností, či jen drobná korekce, potěší nejen oko Vašeho okolí, ale samozřejmě i to Vaše, a hlavně pohladí Vaši dušičku.

Možná se to některým ženám nebude zdát, avšak nezbytnou součástí moderní a krásné ženy je investice do správného typu líčení. Nejen tedy, že podtrhne Váš půvab, ale také by dekorativní produkty měly o Vaši pleť dostatečně pečovat. Proto je nasnadě se rychle zorientovat v široké škále nabízených produktů a dle typu pleti také zvolit vhodnou variantu líčení.

Věřte, že i ty nejkrásnější ženy světa, které obdivujete, denně sahají po make-upu, aby vyrovnaly barevné rozdíly pleti a skryly tak své nedokonalosti. Líčení by mělo být krásné. A krásné líčení spočívá ve výběru barev a jejich rozmístění na obličeji – nikdy ne v množství použité kosmetiky. Cílem je, aby pleť vypadala zdravě, přirozeně, byla chráněna vůči zevním vlivům a proti stárnutí.

Správně volba make-upu spočívá v pečlivém výběru barvy. Ta musí korespondovat s tónem pleti, tak aby make-up působil přirozeně a zároveň vyhovoval typu pleti, protože trh je samozřejmě velmi široký a typů make-upů je celá řada. Rozlišujeme je zejména pomocí procentuálního zastoupení vody, oleje, vosku a pudrového prášku. Do popředí se stále více dostává dekorativní kosmetika s minerály a má to své opodstatnění, neboť splňuje všechny potřebné parametry, které ženy a jejich pleť potřebují.



Základní rozdělení make-upů a pudrů:

1. Bezolejové = tekuté

Tento typ make – upu je význačný tím, že je neotíratelný a dobře přilnavý. Převažuje zde vodní složka – až 90 %. Plní se do lahviček nebo tub. Má nižší až střední krytí. Výhodou je dobrá roztíratelnost, lehké a velmi rychle zasychání (odpaří se voda). Nevýhodou je, že na suché pleti může šupinatět a na zralé pleti zvýraznit vrásky.

2. Převládající olejová složka = krémové

Hladká krémovitá struktura. Dobře se roztírá, nevysychá pod prsty. Univerzální pro všechny typy pleti, zvláště pro pleť suchou. Má dobré krytí, ale je nutné jej dobře zafixovat pudrem.

3. Zvýšený obsah vosků = tuhé

Tuhá krémová hmota s vysokou krycí schopností. Většinou je make-up uchováván v kelímcích. Hodí se spíše pro sušší pleť, nikdy však ne pro mastnou.

4. Zvýšený obsah vosků a pudrů = make- up v tyčince

Výborná krycí schopnost, lze použít i jako korektor. Vhodný pro normální a suchou pleť. Na denní nošení působí až příliš těžce (ale je vhodný na foto make up, pro kameru, umělé světlo).

5. Pěnový make-up

Jedná se o krémový make-up vyšlehaný do pěny. Typická je pro něj lehkost a průhledný profil. Dobře se vsakuje do pleti, výborně kryje a působí přirozeným dojmem. Je však méně odolný. Vzhledem k tomu, že se nehromadí ve vráskách, je vhodný zejména pro zralou pleť.

6. Tónovací hydratační krémy (BB, CC, DD)

Jedná se o pleťový krém s obsahem barevné složky, který je velmi lehký a ideální na léto. Vyrovnává tón pleti a méně kryje.

7. Krémové pudry

Make-upy krémovité konzistence, které po zaschnutí vytváří pudrový povrch a proto je není nutné fixovat další vrstvou pudru. Jsou vhodnější pro mastné typy pleti.

8. Minerální pudry (sypké či tuhé)

Prášek, který na pleti ulpívá a poskytuje střední až vysoké krytí, obsahuje vitaminy a minerály, které prospívají pokožce. Má spoustu pozitivních vlastností. Neucpává póry, rychle a snadno se aplikuje, může se nanášet přímo na pokožku bez make-upu, pokud jej nanesete na make-up, prodlužuje jeho trvanlivost. Přípravky v minerálních pudrech mění dopad světla na pokožku a tím zabraňují vzniku lesklých míst.

Výhody minerální dekorativní kosmetiky:

Pokud si vybíráme správný typ líčení, neměli bychom zanedbat kvalitní dekorativní kosmetiku a raději zainvestovat více, než-li vybrat levnější variantu, která Vám však může velmi snadno způsobit nejen zanášení pórů pokožky, či ji dehydratovat, ale především to opravdu nevypadá hezky. Špatně zvoleným make-upem je možné často zviditelnit nedostatky místo toho, abychom je skryli, a o to přeci nestojíme.

Vynikající věcí ve světě dekorativního líčení je minerální kosmetika. Má širokou škálu předností, které oceníte a rozdíl velmi rychle poznáte již během prvního použití. Minerální make-upy a pudry jsou čistě přírodního charakteru a jak již název napovídá, jejich většinovou složkou jsou minerály šetrné k Vaší pleti. I když samozřejmě také není minerální kosmetika jako minerální kosmetika. Vždy ještě také záleží na dalším poměru doplňkových látek.

Novou a velmi kvalitní řadu minerální kosmetiky uvedla nedávno na trh také italská značka Alissa Beauté. Make-upy a pudry této značky jsou vyrobeny z vybraných přírodních minerálů, najemno rozdrcených na prach a speciálně ošetřených, bez použití jakýchkoli výplňových či agresivních a syntetických látek. Tato dekorativní kosmetika je natolik přírodní, čistá a díky obsahu oxidu zinečnatého také léčivá, že pleť sjednotí a rozzáří. A právě díky hojivým účinkům je tato kosmetika ideální také pro pleť přecitlivělou a problematickou. Vaši pleť potěší hlavně díky tomu, že je absolutně přírodní a prodyšná. Neucpává tak póry.  Je citlivá a nedráždí pokožku, dokonce má léčivé a hojivé účinky. Dále je tato kosmetika vhodná i pro pleť trpící ekzémy anebo po invazivních zákrocích.  Ideální je také na pleť zralou, kde se již objevují nějaké ty vrásky. Její výhodou je, že se nehromadí ve vráskách a je velmi odolná. Mimo jiné má také antibakteriální účinky (zabraňuje tvorbě akné) a účinky antialergenní (mramor a křemen). Poskytuje účinnou ochranu proti UVA a UVB záření. Produkty mají vynikající krycí schopnosti, jsou stálé a přitom lehce smývatelné mycím gelem či pleťovým mlékem.

Prostě a jednoduše, pokud toužíte po dokonalém, jemném a zářivém vzhledu, dejte si na výběru záležet. Díky dnešnímu dílu to také jistě hravě zvládnete.  

Chcete doporučit péči?

Spolupracujte s námi