Bioaktivní látky - znáte spirulinu?

Články o pleti

ZNÁTE SPIRULINU?

Každý kosmetický produkt obsahuje specifické účinné látky, které zaručují výsledky při jejich užívání. Většinou se zajímáme o to, pro jakou pleť je daný produkt určený a jaké můžeme očekávat efekty. Méně se potom zajímáme o to, z jakých aktivních látek je tento přípravek vyroben, přitom je to nejdůležitější složka každého produktu.

Aktivní látky se získávají z přírodních zdrojů – rostlin, ovoce, květin a z moře, a jsou zpracovány moderními technologiemi v laboratořích. Získané produkty jsou vysoce účinné a kvalitní. Kosmetické ošetření těmito látkami přináší okamžitý a dlouhotrvající efekt.  Je to až k neuvěření, ale Alissa Beauté vytváří systém výrobků, které jsou založené pouze na čisté aktivní látce a jsou až z 98 % přírodního složení! Díky těmto látkám je možné vypracovat ošetření na míru pro každého z nás. Podívejme se na jednu z nich blíže.


Spirulina
je sinice tmavě zelené až modrozelené barvy, která se někdy nesprávně označuje jako „modrá řasa“. Svými vlastnostmi má však blíže k bakteriím než k řasám. Pěstuje se uměle v teplých vodách a nejlépe za přímého slunečního svitu. Výborné podmínky pro její pěstování představují především africká jezera.

Usušenou a nepomletou spirulinu dokáže tělo člověka dobře využít. Pomáhá odbourávat toxické látky a volné radikály z těla, je zdrojem minerálů a vitaminů. Spirulina začíná být velice často vyhledávaným doplňkem stravy, a to díky jejímu vysokému obsahu bílkovin. Přidává se i do vitaminových tablet, mimo jiné totiž obsahuje i vitaminy B1, B2, B3, B6, B9, vitamin C, D, A, E a karoteny, což opravdu zaručuje nemalé množství pozitivních účinků.

V kosmetice se spirulina využívá především pro svoji funkci podpory produkce proteinu mládí a dodává pleti 220 nezbytných prvků. Díky této superaktivní látce jsou vrásky méně viditelné až neviditelné a kontury jsou zpevněné a vytvarované.

Spirulinu obsahuje například bioaktivní látka Lifting Synergy

Jedná se o sérum s liftingovým efektem a jedinečným složením s vysokou koncentrací aktivních látek jako je mořský kolagen, mořský elastin a výše zmiňovaná mořská řasa spirulina, vitamin C a N.M.F. (normalizační faktor). Toto složení dodává pleti v optimální míře nejen vitaminy a minerály, ale také velké množství proteinů a hydrataci. Sérum se používá jako intenzivní výživná kůra na pleť povadlou, unavenou a dehydratovanou. Již několik aplikací přináší znatelný efekt. Pleť je napnutá, pevná a hydratovaná, získává zdravý tón. Hluboké vrásky se stávají jemnějšími.

Chcete doporučit péči?

Spolupracujte s námi