Víte, jak se vyvíjely trendy v kosmetice?



Co znamená přírodní kosmetika

Přírodní kosmetika je velkým trendem několika posledních let. Každá z nás chce dopřát své pokožce i pokožce svých bližních jen to nejlepší a zároveň chránit přírodu před bezdůvodným znečišťováním.  Přírodní kosmetika je kosmetika, která je vyráběna jedině ze surovin a látek, které pocházejí z přírody. Nejsou v ní obsaženy žádné suroviny živočišného původu – kromě lanolinu z ovčí vlny a včelího vosku. V přírodní kosmetice nesmí být obsaženy ropné produkty, geneticky upravené suroviny, konzervanty nepovolené EU apod. Spolehlivě ji poznáte díky ingrediencím, které musí být na každém přírodním produktu uvedeny pod zkratkou INCI (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients). Rostlinné složky jsou většinou značeny latinsky.

Ve světě kosmetiky se stále mění trendy oblíbených aktivních látek. Před 20 lety byl velkým hitem vitamín C, který pleť projasní a podpoří produkci kolagenu. Zároveň má antioxidační účinky. Pak následoval nástup kaviáru, koenzymu Q10, rostlinných kmenových buněk, kyseliny hyaluronové a arganu. Velkým trendem se stala přírodní kosmetika oproštěná od agresivních chemických složek - mnohé z nich již ani nepovoluje zákon EU a výrobci je nesmí inzerovat do svých kosmetických produktů. Dále již skoro 10 let platí zákon, že žádné kosmetické produkty ani aktivní látky v nich obsažené nesmí být testované na zvířatech. Toto se týká všech kosmetických produktů vyráběných a prodávaných v rámci EU. Posledním trendem, který stojí za zmínění, je určitě používání jiných, méně agresivních konzervantů, které nahradily parabeny.

Nicméně stále častěji se setkáváme s dobře informovaným a uvědomělým spotřebitelem, který ví, co chce, a někdy také velmi rozhodně formuluje to, co nechce, a produkty ztělesňují přesvědčení výrobců a jejich postoj k přírodě. Výrobci přírodní kosmetiky tedy pečlivě hledají další a další účinné látky a biologicky rozmanitá příroda je pro ně pramenem surovin.

Jednou z takovýchto potřebných surovin, která je hodně využívána v kosmetickém světě, je díky svým vlastnostem také kašmír. Ten dodává pleti dokonalou hebkost, měkkost a hladkost. Má regenerační účinky, zvláčňuje a zjemňuje pokožku, dobře působí na unavenou a vyčerpanou pleť. Dodává tak pleti dokonalý pocit hydratace a komfortu, díky kterému ji zanechává svěží a s mladistvým vzhledem. 
 

Co je to tedy kašmír a proč se používá?

Kašmír je historické území a bývalé knížectví v Himaláji. Zde žijí ve velice extrémních podmínkách kašmírské kozy a z jejích srsti se získává vlna = kašmír. Čím drsnější podmínky okolního prostředí, tím je vlna kvalitnější. Z kašmíru se získávají bílkoviny, které mají jedinečné složení vhodné pro využití při ošetření pleti. Vlna z kašmírských koz je heboučká a vysoce ceněna pro své vlastnosti – kromě toho, že je teplá, je totiž také úžasně lehká a jemná. Říká se, že šál z pravé kašmírské vlny je tak hebký, že jej snadno protáhnete vnitřkem snubního prstenu.

Linie Cashmere přírodní kosmetiky Alissa Beauté je obohacena právě touto blahodárnou látkou. Opravdu tak ocení její účinky zejména unavená a zralá pleť. Díky svým unikátním aktivním látkám účinně zmírní hloubku vrásek a pleť krásně vyhladí a prozáří. Produkty linie Cashmere Alissa Beauté navíc obsahují bambucké máslo a rýžový olej, které pleť důkladně vyživují, revitalizují a hydratují. Dané obsažené aktivní látky jsou k pleti velice šetrné, proto jsou dobře snášeny i citlivou pletí, kterou příjemně zklidní. Navíc Vaše pleť získá krásný hebký efekt. Vyzkoušejte tedy pocit kašmíru i na pleti.
  • Líbil se vám článek? Sdílejte jej s přáteli.