Kyselina salicylová


Kyselina BHA (beta-hydroxykyselina nebo také kyselina salicylová) je jedna z nejúčinnějších antibakteriálních látek, která se již léta používá v lékařství a kosmetice. Získává se z kyseliny acetylsalicylové, kterou v podobě Acylpyrinu, Anopyrinu či Aspirinu užíváme proti horečkám a bolestem. Lze ji ale také získat ze salicinu obsaženého ve vrbové kůře, tužebníku a dalších bylinách.

Tato kyselina se na rozdíl od AHA kyselin nevyužívá pro peelingy a omlazení pleti, ale především pro čištění pleti. Jelikož je kyselina salicylová rozpustná v tucích  a ne ve vodě, má výbornou schopnost pronikat do pórů a čistit je zevnitř. Optimalizuje tak tvorbu kožního mazu a zároveň má protizánětlivé vlastnosti. Je velmi často využívaná ve výrobcích pro boj s aknózní pletí a proti černým tečkám, protože dokáže regulovat tvorbu mazu, a to aktivním působením na enzymy zodpovědné za jeho produkci.
  • Líbil se vám článek? Sdílejte jej s přáteli.

Napište našemu specialistovi

Silvie Lančová odbornice na vlasy
Silvie je Brand Manager pro značku Framesi v Čechách i na Slovensku. Můžete si tak být jisti, že vlasům a vlasové kosmetice opravdu rozumí a vždy vám správně poradí a odpoví na každý dotaz, který vás bude zajímat.

Zeptat se specialistky

Jana Škabradová odbornice na pleť
Jana je kosmetičkou tělem i duší. Vystudovala kosmetologii a otevřela si vlastní salón. Miluje značku Alissa Beauté a stala se i její technoložkou a uznávanou lektorkou. Ráda vám poradí s vašimi dotazy, proto je co nejblíže specifikujte.

Zeptat se specialistky

BEAUTY BLOG - rady a tipy pro vás

Vše, co potřebujete vědět o linii SKIN CODE značky Diego dalla Palma.
Doporučení na Bio Active séra vhodná pro použití po končícím létě, které dodají pleti opět novou energii.
O tom, že zdravá hydratace je základ, Vás nemusíme přesvědčovat. Sami dobře víte, že naše tělo je tvořeno z 60% vodou, a ztratit dokonce pouhého 1,5% s sebou přináší první nepříjemné projevy dehydrata