Víme, jak vyzrát na dehydratovanou pleť

Články o pleti

Pijete dostatečně a stále Vás trápí dehydratovaná pleť? Víte přesně, co je turgor pleti a znáte rozdíl mezi suchou a dehydratovanou pletí? Proč pouštní kaktus Trehaloza je ceněná látka na hydrataci?

Pokud naše pleť postrádá vodu, poznáte to lehce. Je to, jako byste vzali buňkám základní stavební jednotku. Pleť ztrácí svou pružnost a energii. Nižší obsah vody signalizuje celá řada znaků po celém těle. Nejlépe to poznáme na předloktích, pažích či na holeních. Pleť je mdlá, drsná, s častým výskytem šupinek, ztrácí svoji záři a objevují se na ní mnohem rychleji první vrásky. Na první pohled působí unaveně, objevují se na ní suchá místa nebo lehké pnutí večer po odlíčení. Ano, je to velmi nepříjemné, nicméně snadno se ji však můžeme zbavit a vrátit ji k normálu… 

Možná, že někdo z Vás se už setkal s pojmem „Turgor“. Toho, kdo ještě ne, by mohlo zajímat, že tento termín, používaný převážně v biologických vědách, popisuje vnitřní tlak pletiv a tkání. Tento tlak je pak výsledkem součtu napětí a tlaků jednotlivých buněk, ze kterých je tato tkáň/pletivo složena. Pokud tedy Vaše pokožka trpí dehydratací (snížení turgoru buněk kůže), můžete zkusit test, kdy se při vytažení kožní řasy, obvykle „štípnutí“ na předloktí, pokožka nevrátí do své původní polohy, ale zůstane zdeformovaná. Přirozená ztráta turgoru nastává s přibývajícím věkem, takže předpokládáme, že s návratem kůže na původní místo nemáte problém, ale věříme, že jste si to ze zvědavosti stejně vyzkoušeli. :)

O tom, že zdravá hydratace je základ, Vás nemusíme přesvědčovat. Sami dobře víte, že naše tělo je tvořeno z 60% vodou, a ztratit dokonce pouhého 1,5% s sebou přináší první nepříjemné projevy dehydratace. Není to pouhá fáma ani marketingový tah. Vážně dehydratovaná pleť může být jak mastná, tak suchá a zaměňovat suchou s dehydratovanou je poměrně zásadní omyl. ;) Pokud opravdu pijete dostatečné množství tekutin denně a věnujete svoji pokožce adekvátní péči bez větších úspěchů, tak právě pro Vás jsme shrnuli 7 příčin, které Vám ideální výsledky komplikují.



7 DŮVODŮ DEHYDRATACE

STRES
Během stresových období byste měli zvýšit příjem tekutin, protože když jste ve stresu, nadledviny čerpají stresové hormony. A pokud jste dlouhodobě pod tlakem, nakonec dojde k úplnému vyčerpání hormonů, které mají vliv na regulaci hladiny tekutin. 

TRÉNINK 
Pokaždé, když se vaše tělo zapotí, ať už je to během nebo cvičením, ztratíte vodu. A pokud se potíte víc, než vypijete, může to vést až k dehydrataci organismu. Proto byste měli bezprostředně před a po tréninku dostatečně pít.

SACHARIDOVÁ DIETA
Sacharidy jsou uloženy ve Vašem těle spolu s tekutinami. To je důvod, proč shodíte pár kilo při jejich omezení. Většina sacharidů na sebe váže vodu, radikálním vyřazením z jídelníčku tak nevědomky snižujete příjem tekutin. 

MENSTRUACE
Estrogen a progesteron ovlivňují hladinu hydratace těla. Proto byste měli během menstruace zvýšit příjem tekutin. 

ALKOHOL
Zapomeňte na kocovinu, tím horším, co způsobí alkohol Vašemu tělu, je vyčerpání hladiny tekutin a zvýšení rizika dehydratace. Alkohol inhibuje antidiuretický hormon, což má za následek častější močení. Navíc zhoršuje schopnost vnímat časté příznaky dehydratace, jako je žízeň a únava. 

CUKROVKA
Jakmile se hladina cukru zvýší, tělo se snaží zbavit přebytečné glukózy prostřednictvím zvýšeného vylučování moči. Pokud časté návštěvy toalety ještě doprovází žízeň, měli byste navštívit lékaře. 

LÉKY 
Mnoho léků působí jako diuretika, takže zvyšují vylučování moči a riziko dehydratace. Navíc každá látka, která uvádí zvracení nebo střevní potíže jako vedlejší účinek, by mohla způsobit i dehydrataci.
 
A pokud si nevíte rady, jakou péči pro dokonalou hydrataci pleti využít, zkuste zbystřit a vyzkoušet ošetření, nebo domácí péči značky Alissa Beauté z řady O2 Intense. Jedná se o luxusní kosmetiku, u jejíhož vývoje se dalo pár moudrých hlav dohromady, aby vyvinuli takovou řadu produktů zajišťujících přímo ochranu buněk před procesy, které způsobují dehydrataci, a vedoucích ke zdokonalení schopností tvorby zásob vody. Obsažený pouštní kaktus Trehalosa má úžasnou schopnost přitáhnout hydrataci do pokožky a co je fantastické, také ji tam udržet. Vyzkoušejte ošetření a domácí péči O2 Intense značky Alissa Beauté a budete překvapeny dokonalým výsledkem.

Chcete doporučit péči?

Spolupracujte s námi